Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april, 2016

Framtidens teknik och transhumanism

Jag talar om framtidens teknik och hur den påverkar människan i poddsändningen Salvan & Diamant på Expressen. Hör mig berätta om transhumanismen och singulariteten i Robotmänniskor - så kan vår framtid se ut.

Kommer vi att kunna klippa och klistra i vårt DNA, ladda upp minnen till en databank och koppla ihop våra hjärnor till ett "brain net"? Kommer robotar och artificiell intelligens att bli människans ersättare? Hur kommer vårt samhälle, ekonomi och politik att påverkas av dessa snabba tekniska förändringar. Hur borde de påverkas? Vilka värderingar bör styra utvecklingen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Intressant

Vaddå Trudeau? Idol med låg tröskel

Ung, snygg och vältalig med charmig familj. Kanadas premiärminister Justin Trudeau är en riktig charmör och är duktig på att inta poser som är populära hos bien pensants i västvärlden. Fast i en tid där varje regering blir en regnbågsregering och till och med bufflige Göran Persson använt veganism och feminismkorten (de är så billiga att dra) behövs en titt på vilken politik som Trudeau de facto bedriver.

Trudeaus politik handlar om skattehöjningar och utgiftsökningar, de ska få igång Kanadas ekonomi genom satsningar på infrastruktur och sköna gröna projekt. Kanada spåddes få 2,5 procents tillväxt för 2015, men det blev bara 1 procent. Trudeau säger att det rekordstora budgetunderskottet är en fråga om investeringar.

Kanada klarade sig igenom finanskrisen på 00-talet utan problem genom sina välskötta statsfinanser. Statsskulden ligger på bara 60 procent av BNP (som Tyskland ungefär) men även många av Kanadas provinser och territorier är duktiga på att låna pengar.

Kruxet är att Trude…

Lagring, ITs fula ankunge blir en vacker svan

Lagring har länge setts som det minst sexiga området inom it. Den växande komplexiteten på lagringsområdet är på väg att ändra på det. Läs mer i TechWorld den 3 april 2016 om Därför börjar lagring plötsligt bli sexigt. Tidigare behövdes inte så mycket förnyelse, det räckte med att köpa mer utrymme för att lagra mer. Idag driver lagring mer av affärsverksamheten, det är nödvändigt att tänka smartare och innovera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Intressant

Övervakningskameror, fungerar de mot brottslighet?

Terrorn sveper sin fruktan över Europa. Många människor är rädda för brottslighet. En synlig åtgärd är att sätta upp övervakningskameror. Det brukar starta en debatt om integritet men sällan om hur effektiva kamerorna är i att förebygga brottslighet eller faktiskt se till att brottslingar grips.

Poängen med ett verktyg för brottsbekämpning är att det gör något bra, till en rimlig kostnad jämfört med alternativen. Installationen, underhållet och analyserna av tusentals övervakningskameror kostar mycket pengar. Miljontals kronor som skulle kunna användas till patrullerande poliser, polisbilar, kriminalteknisk utrustning, fångvård, belysning av mörka gator och så vidare.

Om bilderna från övervakningskamerorna är av god kvalitet är de till hjälp vid spaning och kan vara bevis vid en rättegång. Det är förvånansvärt sällan som övervakningskameror är till stor hjälp i brottsutredningar, mer förberedda och professionella brottslingar känner till att de finns. De maskerar sig eller slår ut ka…